Foto av Stuvade rotfrukter från WW ViktVäktarna

Stuvade rotfrukter

4
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Stuvade rotfrukter med purjolök och paprika. En klassiker som är speciellt god till kött.

Ingredienser

Potatis

2 st

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Persiljerot

1 st

Vatten

4 dl

Kycklingfond

1½ msk

Sockerärter

100 g

Purjolök

1 bit(ar)

Paprika

1 st

Margarin flytande 80%

2 msk

Vetemjöl

1½ msk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1½ dl, 1-1 1/2 dl

Instruktioner

  1. Skala och tärna potatis, morötter och persiljerot. Lägg det i en kastrull, fyll på med vatten och fond så att det täcker. Koka ca 10 minuter tills de är mjuka, låt sockerärterna koka med mot slutet. Häll av kokspadet men spara det. Strimla purjo och tärna paprikan. Smält margarin i en kastrull, rör ner mjöl. Späd med kokspad och grädde till en lagom konsistens. Lägg i rotfrukter och grönsaker, låt det sjuda 3-5 minuter på svag värme. Krydda med salt, peppar och eventuellt lite muskotnöt. Servera till kött.