ViktVäktarna - Sumakkyckling med grillad lök och hummus

Sumakkyckling med grillad lök och hummus

4
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Medel
En fluffig och krämig hummus med yoghurt- och sumaksmarinerad kyckling, sallad, grillad lök och en fräsch yoghurtsås.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

300 g

Grekisk yoghurt 0%

1 dl

Vitlök

2 klyfta(or)

Citron

1 st

Sumak

1¾ tsk

Paprikapulver

½ tsk

Spiskummin

½ tsk

Tomat

3 st

Kikärter, konserv

180 g

Tahini, med salt

¾ msk

Lök

3 st, gul/gula

Olivolja

1 tsk

Granatäppelsirap

1 msk

Bladpersilja

2 msk

Mynta

tsk

Rapsolja

1 tsk

Sallad

2 dl, isberg

Gurka

1 bit(ar)

Instruktioner

  1. Lägg kyckling i en plastpåse och banka lätt med en kavel så de plattas till något. Tillsätt ½ dl yoghurt, 1 riven vitlöksklyfta, rivet citronskal, 1 tsk sumak, paprikapulver och spiskummin. Krossa 2 tomater med händerna och lägg i påsen. Förslut påsen och knåda så att allt blandas. Lägg in i kylen.
  2. Låt kikärter rinna av, men spara spadet. Lägg kikärterna i en matberedare tillsammans med ½ riven vitlöksklyfta, pressad saft från 1 citronklyfta och tahini. Blanda ner en skvätt kikärtsspad och kör till en helt slät puré, tillsätt mer spad tills du har en krämig och fluffig konsistens. Smaka av med salt och peppar och ev. med citron.
  3. Dela lök i stora klyftor och lägg i en plastpåse tillsammans med olivolja och ½ tsk sumak, blanda runt så att allt blandas. Trä på grillspett och stek i en medelvarm grillpanna tills de är mjuka och fått fin färg, ca 20 minuter. Lägg över i en skål och blanda med granatäpplesirap, ¼ tsk sumak och hackad bladpersilja.
  4. Blanda ihop resterande yoghurt, ½ riven vitlöksklyfta, pressad citron och mynta.
  5. Värm rapsolja i en grillpanna. Lyft upp kycklingen ur marinaden och stek tills den är genomstekt och fått fin färg. Skiva upp.
  6. Bre ut hummus på två tallrikar och lägg på kycklingen. Lägg på lite strimlad sallad, skivad tomat, gurka och den grillade löken. Ringla över yoghurtsås och servera gärna med citronklyftor.