“Surf ‘n earth” på skaldjur med grillad avokadosallad
9
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Surf n turf är ju den klassiska rätten med något från havet och något från land, i regel kött. Men här tolkar vi fritt och bokstavligt på samma gång - två sorters grillade musslor serverat med en härlig sallad med gryner och frön. Pilgrimsmusslor ska nästan bara ner på grillgallret och vända, så kallad halstring. Musslorna värms på grillen i sitt skal, men du kan såklart ge dem lite grillyta på köttsidan också.
Ingredienser
Mathavre okokt
1 dl
Matkorn okokt
1 dl
Solroskärnor
½ dl
Pilgrimsmusslor
200 g
Blåmusslor i nät ca 1 kg
1 förp, avser rå vikt och ätlig del
Citron
1 st
Fraiche 5%
1 dl
Hummerfond
1 tsk
Chili flakes
1 krm
Gemsallad
2 huvud(en)
Avokado
2 liten(t)/små
Salladslök
1 knippe(n)
Tomat
2 st
Olivolja
2 tsk