ViktVäktarna - Sushi makirullar med varmrökt lax och avokado

Sushi makirullar med varmrökt lax och avokado

10
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Att göra sin egen sushi är så mycket enklare än vad man kan tro och dessutom kan man fylla den med sina egna favoritkombinationer. Sushi är också en rätt som mår absolut bäst av att göras tillsammans med familj eller vänner, så köp hem ett kilo ris, lax, räkor, mango, avokado och all annan smarrig fyllning du kan komma på och bjud hem dina vänner på en hejdundrande sushiskiva!

Ingredienser

Sushiris

250 g

Risvinäger

2 msk

Socker

1 msk

Lax varmrökt

200 g

Avokado

1 liten(t)/små

Gurka

1 bit(ar)

Nori (alger)

4 st

Gräslök

1 knippe(n)

Sesamfrön

1 msk

Japansk soja

2 msk

Wasabi

4 tsk

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Vispa ihop vinäger, socker och lite salt tills sockret lösts upp. Blanda ner i riset och blanda ordentligt. Låt riset kallna helt i kylen.
  3. Skiva lax och avokado. Kärna ur och skär gurka i långa strimlor.
  4. Lägg ut en sushimatta och lägg på ett noriblad med den glansiga sidan nedåt. Bre ut en fjärdedel av riset på arket, men lämna en 2-3 cm kant utan fyllning.
  5. Fyll på med en fjärdedel av laxen, avokadon, gurkan, gräslöken och sesamfrön i mitten av bladet. Pensla lite vatten på den tomma delen av bladet och rulla försiktigt ihop med hjälp av sushimattan. Pressa ihop och håll den en liten stund så att den klibbar ihop ordentligt. Linda in i plastfolie och lägg kallt till servering. Upprepa med resterande noriblad och fyllning.
  6. Skär upp varje rulle i ca 10 skivor med en vass kniv och servera med soja och wasabi.