Foto av Sushi med vanilj, frukt och mandelpesto från WW ViktVäktarna

Sushi med vanilj, frukt och mandelpesto

7
7
7
SmartPoints per portion
Total tid
50 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Avancerat
Oj oj oj, här har vi något kul till dig! Makirullar på ett sött, mjölkigt och vaniljdoftande ris, fyllt med en pesto på mandel, lime och honung och så en massa smarriga tropiska frukter och mynta. Slutligen rullat i pistagenötter för att få extra krisp. Perfekt liten anrättning att imponera med till fördrinken!

Ingredienser

Vaniljstång

1 st

Grötris, okokt

1 dl

Mjölk 0,5%

3½ dl

Socker

1 tsk

Jordgubbar

50 g

Mango

50 g

Kiwi

1 st

Drakfrukt

50 g

Mynta

1 msk

Mandel

2 msk, hackad/hackat, hackad

Honung, flytande

2 tsk

Lime

2 msk, pressad

Rispapper

4 st

Färskost 7%

2 msk

Pistagenötter

1 msk, skalade, hackade

Instruktioner

  1. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ut fröna.
  2. Koka upp ris med mjölk, vaniljfrön och socker och låt sjuda tills riset är mjukt. Låt svalna.
  3. Tärna all frukt ganska smått. Finhacka mynta.
  4. Mixa ihop hackad mandel, honung och lime till en pesto och smaka av med salt.
  5. Lägg rispapperna i blöt ett och ett. Fördela riset på rispapperna och bre på färskost. Fyll på med frukt, mynta och mandelpesto. Rulla ihop till tighta rullar och rulla sedan i hackade pistagenötter. Skiva upp i lagom stora bitar.