ViktVäktarna - Sushivåffla med lax och avokado

Sushivåffla med lax och avokado

10
Points®
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
Våffeljärn kan användas till så mycket mer än bara klassiska frasvåfflor. Testa att tillaga sushiris i det, det blir krispigt och alldeles ljuvligt. Toppa det med dina sushifavoriter. Vi valde lax, avokado, gurka, srirachayoghurt, sjögräschips och sesamfrön. Lyxig helglunch!

Ingredienser

Sushiris

¾ dl

Socker

1 tsk

Risvinäger

1 tsk

Salt

2 krm

Avokado

¼ liten(t)/små

Lax

125 g, t.ex. salma

Gurka

1 bit(ar)

Grekisk yoghurt 0%

1 msk

Sriracha

½ tsk

Sjögräschips

1 tsk

Sesamfrön

tsk

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Blanda ihop socker, vinäger och salt och blanda ner i riset. Ställ in riset i kylen tills det är kallt.
  3. Värm ett våffeljärn och tryck ut riset i det. Tillaga våfflan tills den är gyllenbrun och krispig.
  4. Tärna avokado, lax och gurka och lägg på våfflan.
  5. Blanda ihop yoghurt och sriracha och ringla över våfflan. Toppa med sjögräschips och sesamfrön.