[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Svamp- och pumparisotto från WW ViktVäktarna

Svamp- och pumparisotto

10
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En svamprisotto sitter aldrig fel! Denna är dessutom, utöver svamp, fylld med gyllene rostade pumpatärningar. En höstrisotto utan dess like alltså.

Ingredienser

Butternutpumpa

700 g

Rapsolja

1 msk

Vatten

1 liter

Grönsaksbuljongtärning

2 st

Portabello

300 g, eller champinjoner

Schalottenlök

2 st

Vitlök

2 klyfta(or)

Arborioris

2½ dl

Matlagningsvin, vitt

1½ dl

Salvia

1 msk, finhackad

Timjan

2 tsk, finhackad

Parmesanost

2 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Skala och tärna pumpa och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med hälften av oljan och krydda med salt och peppar. Blanda runt och sätt in i ugnen tills bitarna är mjuka och fått lite färg, ca 30 minuter.
  3. Koka upp vatten med buljongtärningar. Håll buljongen varm.
  4. Tärna svamp och finhacka lök och vitlök.
  5. Värm resterande olja i en djup panna och fräs schalottenlök på medelvärme tills den mjuknat. Höj värmen något, tillsätt svamp och låt steka med tills den fått fin färg. Blanda ner vitlök och ris och stek under omrörning 1-2 minuter.
  6. Häll på matlagningsvin och låt det koka in i riset. Sänk värmen på plattan och tillsätt buljong lite i taget, börja med ca 3 dl och sedan 1 dl efterhand som riset suger upp buljongen. Rör om ofta. Riset är klart när det är en liten kärna i det (det är inte säkert att all buljong gått åt). Risotton ska vara som en lös gröt i konsistensen.
  7. Blanda ner örter, ost och pumpabitar.