Foto av Svamp- och färssås med ris från WW ViktVäktarna

Svamp- och färssås med ris

11
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
En god gryta är alltid trevligt att laga till middag. Den här läckra svamp- och färssåsen är lätt att tillaga och serveras bäst med ris till.

Ingredienser

Ris, okokt

½ dl

Champinjoner

200 g

Lök

½ medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

1 tsk

Nötfärs 5%

100 g

Kvarg naturell 1%

1 dl

Köttbuljong

2 msk

Paprikapulver

½ tsk

Persilja

1 msk, hackad

Yoghurt naturell 0,5%

1½ dl

Ananas

50 g, en bit

Instruktioner

  1. Koka ris.
  2. Skiva svamp och hacka lök. Fräs lök i olja, tillsätt färs och bryn den. Lägg i svamp och låt den steka med på svag värme ca 5-6 min.
  3. Blanda ner kvarg och buljong. Krydda med salt, peppar och paprikapulver.
  4. Strö över persilja och servera med ris.
  5. Tärna ananas och blanda med yoghurt till dessert.