Foto av Svamp- och grönsakspytt med salladsost från WW ViktVäktarna

Svamp- och grönsakspytt med salladsost

9
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Underbar vegetarisk pytt med fetaost och god chilifraiche med örter!

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Champinjoner

300 g

Gröna bönor

200 g

Potatis

600 g

Olivolja

1 msk

Ruccola

70 g

Salladsost (feta) 10%

150 g

Persilja

1 knippe(n)

Fraiche 5%

2 dl

Timjan

1 knippe(n)

Sweet chilisås

1 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och tärna lök. Tärna zucchini, champinjoner och potatis. Skär bönor i mindre bitar. Lägg allt i en skål, ringla över olja och salta och peppra. Blanda runt så att grönsakerna täcks av olja.
  3. Lägg grönsakerna på en ugnsplåt och rosta i ugn ca 15 minuter. Vänd runt några gånger under tiden.
  4. Blanda ihop sweet chilisås med fraiche.
  5. Ta ut grönsakerna och blanda med ruccola. Lägg upp pytten på tallrikar och smula över ost. Toppa med finhackad persilja och servera med såsen

Anteckning

Till denna rätt passar de flesta typer av grönsaker, prova gärna rödbeta, morot och fänkål.