Foto av Svamp- och skaldjurspaj från WW ViktVäktarna

Svamp- och skaldjurspaj

12
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En paj som är enkel att laga och som smakar mycket. Cottagecheese i pajdegen och en god fyllning gör denna paj till en som alla vill ta mer av. Garanterat!

Ingredienser

Cottage cheese, naturell 4%

100 g

Vetemjöl

3 dl

Margarin flytande 80%

½ dl

Mjölk 0,5%

2 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1 dl

Citron

1 klyfta(or)

Dill

3 msk

Skalade räkor

3 dl

Crabsticks (surimi)

3 dl

Champinjoner

1 burk(ar)

Instruktioner

  1. Rör ihop cottage cheese, 2 ½ dl vetemjöl, margarin och 2 msk vatten till en pajdeg. Tryck ut degen i en form ca 24 cm i diameter, spara lite deg. Pricka kanterna med en gaffel och förgrädda pajskalet i ugn 200° ca 10 minuter. Vispa under tiden ihop 3 msk mjöl och mjölk i en kastrull, tillsätt ½ dl svampspad, grädde, 2 tsk citronsaft, dill, låt det koka ihop till en stuvning. Rör ner räkor, crabsticks och svamp, smaka av med salt och peppar. Häll det i pajskalet och lägg ett "galler" av den sparade degen över. Grädda i ugn 200° ca 25 minuter. Servera med sallad.