ViktVäktarna - Svampbullar med teriyaki och sobanudlar

Svampbullar med teriyaki och sobanudlar

14
Points®
Total tid
3 tim 10 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Smakrika svampbullar serverade med sobanudlar, grönsaker, lime och koriander.

Ingredienser

Champinjoner

700 g

Rapsolja

4 tsk

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

3 klyfta(or)

Ingefära

2 tsk, riven

Olivolja

1 tsk

Ströbröd (skorpmjöl)

3 dl

Havregryn

1½ dl

Koriander

1 knippe(n)

Ägg

2 st

Teriyakisås

1 dl

Sobanudlar (100% bovete)

200 g

Edamamebönor

100 g

Morot

150 g

Lime

1 st

Instruktioner

  1. Tärna champinjoner fint.
  2. Värm 2 tsk rapsolja i en panna och stek svampen på medelvärme 10-15 minuter. Rör om då och då.
  3. Hacka lök och vitlök och riv ingefära.
  4. Häll över svampen i en skål. Häll olivolja i pannan och fräs löken, vitlöken och ingefäran 2 minuter under omrörning och häll sedan över i skålen med svamp. Låt svalna ca 15 minuter.
  5. Blanda ner ströbröd, havregryn och 3 msk hackad koriander i skålen med svamp. Smaka av med salt och peppar. Vispa upp ägg och blanda ner. Låt stå i kylen 2 timmar eller över natten.
  6. Sätt ugnen på 200°.
  7. Rulla 16 bollar och lägg i en ugnsfast form med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen 20 minuter.
  8. Värm 2 tsk rapsolja i en panna och stek svampbullarna så att de får fin stekyta. Blanda ihop teriyakisås med 1 dl vatten och häll över svampbullarna. Låt sjuda tills bullarna är täckta av såsen, ca 5 minuter.
  9. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen och blanchera bönor.
  10. Strimla morot och blanda med nudlar och bönor. Pressa över limesaft och fördela i 4 skålar. Lägg på svampbullarna och toppa med mer koriander.

Anteckning

Bullarna behöver stå kallt innan de rullas för att underlätta att få fina bollar. Det går därför utmärkt att göra smeten redan kvällen innan så går det snabbt och lätt att slänga ihop denna rätt!