ViktVäktarna - Svampburgare med soltorkade tomater och chèvrespread

Svampburgare med soltorkade tomater och chèvrespread

11
Points®
Total tid
1 tim 15 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Vegetariska burgare tar ofta längre tid än klassiska färsburgare, dock ofta väl värda den tiden! Men på fredagskvällen när man kommer hem vill vi ju ofta att det ska gå snabbt, så var schysst mot dig själv och gör smeten färdig kvällen innan. Då går det snabbt även med dessa burgare och fredagsmyset blir ännu längre!

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Champinjoner

200 g

Rapsolja

1 tsk

Soltorkade tomater i olja, avrunna

8 st

Vita bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Ströbröd (skorpmjöl)

½ dl

Äggvita

2 st

Bladpersilja

½ knippe(n)

Rapsolja

2 tsk

Färskost 11%

100 g

Getost (chèvre)

50 g

Bröd ljust/vitt, typ lantbröd

4 skiva(or), gärna surdeg

Ruccola

70 g

Lök

1 st, röd/röda

Instruktioner

  1. Finhacka lök och vitlök. Dela svamp i mindre bitar. Värm en panna med olja och stek lök och vitlök glansig. Tillsätt svamp och låt steka tills vätskan från dem kokat bort.
  2. Strimla soltorkade tomater.
  3. Lägg lök- och svampfräset i en matberedare tillsammans med tomater och sköljda och avrunna bönor. Kör till en grov massa, det är gott om det är lite tuggmotstånd. Blanda ner ströbröd, äggvita och hackad persilja. Blanda runt. Smaka av med salt och peppar.
  4. Låt stå i kylen ca en halvtimme. Forma till biffar och stek gyllene i olja. Var försiktig när du vänder dem.
  5. Mixa färskost och chèvre till en slät puré med stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
  6. Rosta brödet och bre på ett tunt lager oströra. Lägg på ruccola, skivad rödlök, svampburgarna och avsluta med en klick oströra.

Anteckning

Testa att gratinera de hopmonterade burgarna i ugnen, 250° ca 5 minuter.