ViktVäktarna - Svamppasta med svartkål

Svamppasta med svartkål

11
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En snabbtillagad, god och krämig pastarätt med svartkål, champinjoner, chili och vitlök. Toppas med parmesan och pinjenötter.

Ingredienser

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g

Purjolök

½ medelstor(t)/medelstora

Svartkål

200 g

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Olivolja

1 msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Champinjoner

250 g

Vatten

1 dl

Grönsaksbuljongtärning

½ st

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Paprika

1 st

Parmesanost

4 msk

Pinjenötter

2 msk

Instruktioner

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Strimla purjolök och skär svartkål fint. Finhacka chili. Fräs lök, chili och kål i olja i en stekpanna. Pressa i vitlök. Skiva svampen och fräs i stekpannan.
  3. Tillsätt vatten, buljongtärning och matlagningsbas. Skär paprika i bitar och rör i. Låt puttra och smaka av med salt och peppar. Smaka också av såsen med mer chili om du vill ha den hetare.
  4. Rosta pinjenötter i en torr stekpanna. Blanda pasta med såsen. Strö över parmesan och pinjenötter.