Foto av Svampsoppa med blomkål från WW ViktVäktarna

Svampsoppa med blomkål

0
0
0
SmartPoints per portion
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Mustig och krämig svampsoppa helt utan grädde eller annan mejeriprodukt. Den är vegansk, glutenfri, laktosfri och dessutom jättegod så den är ett säkert kort om du ska bjuda hem kompisar på lunch.

Ingredienser

Schalottenlök

2 st

Vitlök

3 klyfta(or)

Svamp

500 g, blandad

Blomkål

400 g

Rapsolja

1 tsk

Vatten

8 dl

Grönsaksbuljongtärning

2 st

Timjan

1 msk, hackad

Instruktioner

  1. Tärna schalottenlök och vitlök. Skiva svamp och dela blomkål i små bitar.
  2. Värm olja i en gryta och fräs svampen med lite salt tills den börjar släppa vätska. Blanda ner lök och låt steka med en stund. Blanda slutligen ner vitlök och låt steka med hastigt.
  3. Häll på vatten och blanda ner buljongtärning och blomkål. Koka upp och låt sjuda tills blomkålen är mjuk.
  4. Mixa soppan slät (ta upp några svampbitar om du vill ha den lite tuggig). Blanda ner timjan och smaka av med peppar.