Svamptacos al pastor style med corn ribs
11
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Tacos al pastor är en av de stora tacosen i Mexiko där ananas och marinerat fläskkött träs upp på spett och grillas, likt kebab. Här har vi gjort en lakto-ovo vegetarisk variant på den populära rätten där ostronskivling, portabello, lök och ananas får gotta sig i en söt och het sås och sedan serveras i varma och mjuka vetetortillas tillsammans med en fräsch koriandersås, salladsost och limeklyftor.
Ingredienser
Ananas
225 g, tärnad (fryst funkar också)
Koriander
½ knippe(n)
Vitlök
4 klyfta(or)
Chilipeppar
1 st, grön/gröna, jalapeño
Lime
2 st
Avokado
1 liten(t)/små
Rapsolja
½ msk
Äppelcidervinäger
2 msk
Chipotlepasta
1 msk, 1-2 msk
Oregano
1 tsk, torkad
Spiskummin
½ tsk
Sesamfrön
1 msk, gärna rostade
Majskolv
2 st, vikt avser ätlig del, färska
Flingsalt
1 tsk
Koriander
½ knippe(n)
Chili flakes
1 tsk
Portabello
300 g
Ostronskivling
200 g
Lök
1 st, gul/gula
Rapsolja
2 tsk
Tortillabröd
8 liten(t)/små
Salladsost (feta) 10%
100 g
Koriander
4 msk
Chilipeppar
1 st, grön/gröna, jalapeño