Foto av Svamptacos al pastor style med corn ribs från WW ViktVäktarna

Svamptacos al pastor style med corn ribs

13
10
10
SmartPoints per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Tacos al pastor är en av de stora tacosen i Mexiko där ananas och marinerat fläskkött träs upp på spett och grillas, likt kebab. Här har vi gjort en lakto-ovo vegetarisk variant på den populära rätten där ostronskivling, portabello, lök och ananas får gotta sig i en söt och het sås och sedan serveras i varma och mjuka vetetortillas tillsammans med en fräsch koriandersås, salladsost och limeklyftor.

Ingredienser

Ananas, färsk

225 g, tärnad (fryst funkar också)

Koriander

½ knippe(n)

Vitlök

4 klyfta(or)

Chilipeppar

1 st, grön/gröna, jalapeño

Lime

2 st

Avokado

1 liten(t)/små

Rapsolja

½ msk

Äppelcidervinäger

2 msk

Chipotlepasta

1 msk, 1-2 msk

Oregano

1 tsk, torkad

Spiskummin

½ tsk

Sesamfrön

1 msk, gärna rostade

Majskolv

2 st, vikt avser ätlig del, färska

Flingsalt

1 tsk

Koriander

½ knippe(n)

Chili flakes

1 tsk

Portabello

300 g

Ostronskivling

200 g

Lök

1 st, gul/gula

Rapsolja

2 tsk

Tortillabröd

8 liten(t)/små

Salladsost (feta) 10%

100 g

Koriander

4 msk

Chilipeppar

1 st, grön/gröna, jalapeño

Instruktioner

  1. Tina ananasen om du använder fryst.
  2. Lägg koriander, 1 klyfta vitlök, urkärnad jalapeño, rivet skal och pressad lime och avokado i en mixer och kör till en slät sås. Spä med lite vatten. Låt stå kallt till servering.
  3. Lägg olja, resterande vitlök, vinäger, chipotlepasta, oregano, spiskummin och hälften av ananasen i en mixer och kör till en slät sås. Tillsätt ev. en skvätt vatten och smaka av. Blanda ner sesamfrön.
  4. Dela majskolvarna i kvartar och koka tills de böjs, ca 10 minuter. Lägg upp på ett fat och toppa med flingsalt, hackad koriander och chili flakes.
  5. Skiva upp portabellon och dra isär ostronskivlingen. Skiva löken tunt.
  6. Värm olja i en panna och stek svamp och lök tills de mjuknat och fått lite färg. Blanda ner chili- och ananassåsen och resterande ananas. Låt sjuda tills såsen reducerats något.
  7. Fyll bröden med svampröran, avokadosåsen och ost. Toppa med koriander och tunt skivad jalapeño och servera med majsen.