Svampwok med teriyakisås och lax
10
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Det mesta går att slänga ner i en het wokpanna, och i detta recept har vi slängt ner kål, två sorters svamp och salladslök. Och en hemmagjord teriyakisås på det! Laxen steker vi vid sidan av för att den ska hålla ihop, inte bli överstekt och få den där perfekta kontrollerade stekytan vi vill åt.
Ingredienser
Japansk soja
½ dl
Mirin (sött risvin)
½ dl
Vatten
2 msk
Socker
1 msk
Vitlök
1 klyfta(or)
Majsstärkelse (redning)
1 tsk
Ingefära
½ msk, riven
Ostronskivling
300 g
Shiitake
200 g
Rödkål, färsk
1 klyfta(or)
Salladslök
3 st
Rapsolja
2 tsk
Lax
500 g
Risnudlar okokta
200 g
Sesamfrön
1 msk
Chili flakes
1 tsk
Lime
½ st