ViktVäktarna - Syrlig linsgryta med kokosmjölk och kål

Syrlig linsgryta med kokosmjölk och kål

10
Points®
Total tid
25 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
God vardagsgryta med en massa grönsaker och linser. Och hur mycket smak som helst!

Ingredienser

Basmatiris okokt (100% fullkorn)

2 dl

Lök

1 st, gul/gula

Citrongräs

50 g

Rapsolja

2 tsk

Chili flakes

1 tsk

Kokosmjölk, lätt

4 dl

Vatten

6 dl, 6-8 dl

Röda torra linser

2 dl

Lime

1 st

Ingefära

1 bit(ar)

Blomkål

250 g

Broccoli

1 stånd

Basilika

1 kruka(or), thaibasilika

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär lök i smala klyftor. Dela citrongräset på längden och krossa den vita delen lätt.
  3. Hetta upp olja i en djup panna och fräs lök, chili flakes och citrongräs någon minut under omrörning.
  4. Häll på kokosmjölk, vatten och lägg i de röda linserna. Pressa i lime och riv i ingefära. Låt sjuda ca 10 minuter.
  5. Skär under tiden blomkål och broccoli i buketter. Lägg i och låt sjuda ca 5-10 minuter tills de är lagom mjuka.
  6. Grovhacka thaibasilika och lägg i grytan. Smaka av med salt och rivet limeskal. Servera med ris.