Foto av Tabbouleh med räkor och salladsost från WW ViktVäktarna

Tabbouleh med räkor och salladsost

7
6
2
SmartPoints per portion
Total tid
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En somrig och fräsch lunchrätt där vi inspirerats av den klassiska salladen, tabbouleh, från Mellanöstern men gjort en variant där vi lagt till salladsost och räkor marinerade i mynta och chili flakes.

Ingredienser

Bulgur okokt (100% fullkorn)

2 dl

Citron

1 st

Mynta

2 msk

Olivolja

1½ msk

Chili flakes

¼ tsk

Skalade räkor

300 g, stora

Cocktailtomater

250 g

Salladsost (feta) 10%

50 g

Ruccola

30 g

Instruktioner

  1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  2. Vispa ihop pressad citronsaft med hackad mynta, olja och chili flakes. Lägg ner räkorna och låt dem ligga 20 minuter.
  3. Klyfta tomaterna och blanda ner i bulgurn tillsammans med ruccola och smulad salladsost. Toppa med räkorna och ringla över myntaoljan.