ViktVäktarna - Tabboulehsallad

Tabboulehsallad

6
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Tabbouleh är en härlig persiljesallad från Libanon vanligtvis gjord på bulgur eller couscous. Passar utmärkt som tillbehör till grillat, och gärna tillsammans med en fräsch yoghurtsås, t ex tzatziki.

Ingredienser

Bulgur, okokt

2½ dl

Hönsbuljongtärning

1 st

Rädisor

100 g

Cocktailtomater

250 g

Salladslök

2 st

Granatäpple

1 st

Citron

1 st

Olivolja

1 msk

Sumak

½ tsk

Mynta

1 kruka(or)

Persilja

1 kruka(or)

Instruktioner

  1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Låt en buljongtärning koka med, så får du mycket mer smak. Häll upp på ett stort fat och låt svalna helt. Rör om då och då så att den inte klibbar ihop.
  2. Skiva rädisor, klyfta tomater, finhacka salladslök och tryck ut granatäppelkärnorna.
  3. Blanda ihop pressad citron, olja, sumak, salt och peppar till en dressing.
  4. Lägg grönsakerna på bulgurn och rör runt. Häll över dressingen och toppa med finhackade örter.