Foto av Tacogratäng med tortillachips från WW ViktVäktarna

Tacogratäng med tortillachips

14
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Gratäng med grönsaker, svamp och färs. Smaksatt med tacokryddor och tacosås. Servera med sallad och tortilla chips - krispigt och gott!

Ingredienser

Lök

2 st, röd/röda

Tomat

4 st

Champinjoner

200 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Nötfärs 10%

400 g

Taco kryddmix

1 påse(ar), 40 g

Vatten

1 dl

Tacosås (salsa)

8 msk

Ost riven 17%

4 msk

Tortillachips

100 g

Instruktioner

  1. Skär lök i tunna båtar, klyfta tomat och champinjoner. Rosta grönsakerna 1 minut i het stekpanna. Fördela grönsakerna i 4 ugnsfasta portionsskålar. Hetta upp margarinet i ett stekjärn, bryn färsen och tillsätt tacokryddan och vatten. Låt det koka i några minuter tills det mesta av vätskan dunstat. Fördela köttfärsen över grönsakerna, toppa med tacosås och ost. Gratinera i ugn, 200° tills gratängerna fått fin färg. Servera med chips och sallad.