Foto av Tacogratäng från WW ViktVäktarna

Tacogratäng

14
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Tex mex i alla dess former brukar vara en given hit hos både stora och små. Här är en tacogratäng med täcke av salsa, färskost och riven ost.

Ingredienser

Nötfärs 10%

500 g

Margarin flytande 80%

1 tsk

Salt

1 tsk

Chilipulver

1½ tsk

Spiskummin

1 tsk

Paprikapulver

2 tsk

Oregano

2 tsk

Purjolök

½ medelstor(t)/medelstora

Margarin flytande 80%

1 tsk

Paprika

2 st

Fraiche 5%

2 dl

Ost riven 17%

1 dl

Tacosås (salsa)

230 g, medium/stark

Färskost 11%

200 g

Sallad

2 dl

Tomat

2 st

Lök

1 st, röd/röda

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Stek färs i margarin och krydda med salt, chilipulver, spiskummin, paprikapulver och oregano. Lägg färsen i en ugnsform.
  3. Strimla purjolök och stek mjuk i margarin. Lägg den ovanpå färsen tillsammans med 1 hackad paprika.
  4. Blanda fraiche med riven ost, salsa och färskost. Slå blandningen över färsen och bred ut. Ställ in i ugnen 20 minuter.
  5. Servera med sallad och grönsaker.