Foto av Tacokyckling med rostad potatis från WW ViktVäktarna

Tacokyckling med rostad potatis

13
11
6
SmartPoints per portion
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Tacokryddan kan användas till mycket mer än bara klassiska tacos. Här får den ge smak i en smarrig kycklinggratäng tillsammans med soltorkade tomater. En riktig hit!

Ingredienser

Margarin flytande 80%

2 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Kycklingbröstfilé

600 g

Salladsost (feta) 10%

150 g

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Soltorkade tomater i olja, avrunna

75 g

Salt

½ tsk

Chilipulver

½ tsk

Spiskummin

¼ tsk

Paprikapulver

½ tsk

Oregano

½ tsk

Potatis

800 g

Olivolja

2 tsk

Sallad

70 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Hetta upp margarin i en stekpanna och pressa i vitlök. Bryn kycklingen runt om, salta och peppra. Lägg över i en ugnsform och smula över salladsosten.
  3. Blanda matgrädde med tacokryddorna och häll över kycklingen. Låt soltorkade tomaterna rinna av, strimla dem och lägg i. Ställ in i ugn ca 30 minuter.
  4. Skiva potatisen i cm-tjocka skivor och lägg i en plastpåse. Häll i olja och blanda runt. Salta och peppra och lägg över i en ugnsform. Ställ in i ugn ca 30 minuter. Vänd runt med jämna mellanrum.
  5. Servera kycklingen med rostad potatis och sallad.