ViktVäktarna - Tacopasta med pico de gallo och jalapeño

Tacopasta med pico de gallo och jalapeño

11
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Att kombinera två familjefavoriter, pasta och tacos, måste ju vara en bra idé tänkte vi och slängde ihop denna one pot pasta med texmex-smak toppad med ost, pico de gallo och inlagda jalapeños. Och det visade sig, föga förvånande, att det verkligen var en bra idé.

Ingredienser

Lök

1 medelstor(t)/medelstora

Vitlök

3 klyfta(or)

Rapsolja

2 tsk

Nötfärs 5%

400 g

Spiskummin

2 tsk

Vatten

6 dl

Krossade tomater

1 förp

Salt

½ tsk

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g

Lök

1 st, röd/röda

Tomat

3 st

Chilipeppar

1 st, grön/gröna

Koriander

1 knippe(n)

Lime

1 st

Ost 17%

2 dl, riven/rivet

Inlagda jalapeños

1 dl

Instruktioner

  1. Finhacka gul lök och vitlök.
  2. Värm olja i en djup panna och stek lök, vitlök, färs och spiskummin tills färsen blivit smulig. Tillsätt vatten, krossade tomater och salt. Koka upp. Bryt pasta på hälften och lägg i pannan, blanda runt och låt sjuda tills pastan är färdig.
  3. Gör under tiden pico de gallo. Tärna tomat smått och finhacka lök, chili och koriander. Blanda ihop allt tillsammans med pressad lime.
  4. Smaka av pastan med salt och toppa med ost, pico de gallo och jalapeño.