ViktVäktarna - Tex-mexpastagratäng med sojafärs

Texmex-pastagratäng med sojafärs

12
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Varför välja när du kan få både tacos och lasagne i en och samma rätt? Eller närmare bestämt sojafärstacos och pastagratäng. Här har vi nämligen en pastagratäng med tacokryddad sojafärs, majs och paprika – allt i en och samma form så att du ska slippa en massa onödig disk!

Ingredienser

Krossade tomater

2 förp

Vatten

4 dl

Sojafärs vegetarisk fryst

400 g

Spiskummin

1 msk

Paprikapulver

1 msk

Oregano

2 tsk

Chipotlekrydda

1 tsk

Salt

1½ tsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Rapsolja

1 tsk

Pasta okokt (typ penne)

250 g, t ex mafalda corta

Majs

150 g

Paprika

1 st, röd

Fraiche 5%

2 dl

Ost riven 17%

2 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda ihop krossade tomater, vatten, färs och kryddor.
  3. Smörj en ugnsfast form med olja och varva pasta och färsröran.
  4. Toppa med majs och tärnad paprika. Klicka över fraiche och strö över ost.
  5. Sätt in i ugnen tills pastan är al dente, ca 30-40 minuter.