Foto av Tacos med chipotlejackfruit från WW ViktVäktarna

Tacos med chipotlejackfruit

8
6
6
SmartPoints per portion
Total tid
45 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Pulled jackfruit skulle kunna vara den bästa idén på många år! Krydda den med chipotlepasta, spiskummun, cayenne och rökt paprikapulver och lägg den i hårda majstacoskal tillsammans med majs, kål och koriander och du har en riktigt härlig fredagsmiddag!

Ingredienser

Jackfruit, rå

1 förp, avrunnen/avrunnet

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Rapsolja

1 tsk

Tomatpuré

2 msk

Paprikapulver

1 msk, rökt

Spiskummin

½ msk

Cayennepeppar

1 tsk

Socker

1 tsk

Chipotlepasta

2 msk, 2-3 msk

Vitkål

1 klyfta(or)

Lime

1 st

Tacoskal

12 st

Majs

3 dl

Koriander

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Dela jackfruiten i mindre bitar och skölj i ett durkslag. Skiva lök och finhacka vitlök.
  2. Hetta upp olja i en panna och fräs lök och vitlök. Blanda ner jackfruit, tomatpuré, kryddor, socker och chipotlepasta. Låt det bli varmt och sedan puttra under lock ca 20 minuter. Blanda runt då och då och se till att jackfruiten dras isär.
  3. Strimla kål och pressa över saft från ½ lime. Knåda en stund och låt sedan stå i rumstemperatur till servering.
  4. Smaka av jackfruitsröran med pressad limesaft från ½ lime och smaka av med salt. Höj värmen och stek utan lock några minuter för att få lite stekyta.
  5. Fyll tacoskal med jackfruit, kål, majs och koriander.

Anteckning

Det är jättegott att rosta majsen i en torr, het panna. Det är också gott att toppa med en klick fraiche eller yoghurt.