ViktVäktarna - Tacos med coleslaw och chipotleräkor

Tacos med coleslaw och chipotleräkor

11
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Räkor smaksatta med chipotle, sesamolja, honung, lime och soja blir otroligt goda! Serverade i tortillas tillsammans med en krämig och syrlig coleslaw, strimlad omogen mango och koriander, en riktig fullträff.

Ingredienser

Chipotlepasta

1 msk

Sesamolja

2 tsk

Honung, flytande

2 tsk

Lime

½ st

Kinesisk soja

1 tsk

Skalade räkor

300 g

Vitkål

1 klyfta(or)

Salladslök

3 st

Grekisk yoghurt 0%

1½ dl

Senap (dijon)

2 tsk

Lime

½ st

Mango

1 st

Tortillabröd

12 liten(t)/små

Koriander

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Blanda ihop chipotlepasta, sesamolja, honung, pressad lime och soja. Lägg ner räkorna och låt de marineras en stund.
  2. Strimla vitkål, gärna med mandolin. Strimla salladslök. Blanda ihop yoghurt, senap och pressad lime. Lägg ner vitkål och salladslök och blanda väl.
  3. Strimla mango tunt.
  4. Hetta upp en panna och stek räkorna hastigt i sin marinad, de ska bara precis bli varma.
  5. Fyll tortillabröden med coleslaw, räkor, mango och koriander.