[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Tacos med grillad flankstek från WW ViktVäktarna

Tacos med grillad flankstek

11 - 13
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Tortillas fyllda med grillade grönsaker och flankstek gör en lyxig fredagkväll!

Ingredienser

Majstortillabröd

12 st, liten/litet

Vitlökspulver

1½ tsk

Salt

1½ tsk

Chilipulver

¾ tsk

Spiskummin

¾ tsk

Avokado

1 liten(t)/små

Olivolja

1½ tsk

Paprika

2 st, röda

Salladslök

1 knippe(n)

Flankstek

500 g

Lök

1 st, röd/röda

Salladsost (feta) 10%

100 g

Koriander

1 knippe(n)

Lime

1 st

Instruktioner

  1. Vira in tortillas i ugnsfolie.
  2. Blanda ihop vitlökspulver, salt, chilipulver och spiskummin.
  3. Halvera och skala avokado och pensla snittytan med ½ tsk olja. Strö över ¼ tsk av kryddblandningen.
  4. Skiva paprika i grova bitar och halvera salladslök på längden, lägg i en skål. Blanda med resterande olja och 1 tsk kryddblandning.
  5. Klappa in köttet med resterande kryddblandning och grilla tills det är så genomstekt du vill ha det, ca 4-5 minuter per sida för medium-rare. Låt sedan vila 5-10 minuter. Skiva upp tunt tvärs över fibrerna.
  6. Lägg grönsakerna på grillen och grilla tills de fått fin färg. Lägg även tortillapaketet på grillen så att bröden blir varma.
  7. Skiva upp avokado och hacka lök.
  8. Mosa en bit avokado i tortillabröden och fyll på med kött, grönsaker, smulad salladsost och koriander. Servera med limeklyftor.