Foto av Tacos med BBQ-Oumph och mangosalsa från WW ViktVäktarna

Tacos med BBQ-Oumph och mangosalsa

13
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Smarriga tacos med BBQ-kryddade oumphbitar och en himmelsk mangosalsa med avokado, tomat, lime, chili, vitlök och koriander. Perfekt helgmat!

Ingredienser

Lök

2 st, gul/gula

Rapsolja

1 tsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Rörsocker

2 msk

Tomatpuré

4 msk

Ingefära

½ msk, torkad

Vitvinsvinäger

1 msk

Japansk soja

1½ msk, japansk

Senap (dijon)

1 msk

Oumph, chunk

2 förp

Vatten

½ dl

Mango

1 st

Avokado

1 liten(t)/små

Tomat

2 st

Vitlök

1 klyfta(or)

Lime

1 st

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Koriander

1 knippe(n)

Tortillabröd

8 liten(t)/små

Gräddfil 12%

8 msk

Sallad

2 dl

Instruktioner

  1. Börja med salsan: Tärna mango, avokado och tomat fint och lägg i en skål. Pressa ner vitlök och limesaft. Finhacka chili och koriander och blanda ner i salsan.
  2. Skiva lök och stek i olja i stekpanna tills den mjuknar. Pressa ner vitlök, tillsätt socker och tomatpuré och låt fräsa med någon minut. Tillsätt ingefära, vinäger, soja och senap. Blanda ner oumph och vatten och stek några minuter.
  3. Servera oumph med mango- och avokadosalsa, gräddfil och sallad på tortillabröd.