ViktVäktarna - Tacos med pulled beef

Tacos med pulled beef

10
Points®
Total tid
5 tim 10 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
5 tim
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Flankstek som får tillagas långsamt i en slow cooker i en sås med öl, apelsinjuice och en massa goda kryddor blir så gott att man nästan blir tårögd! Servera köttet i stekta majstortillas tillsammans med gott grönt och tabasco så har du en riktig drömmiddag - perfekt att bjuda på!

Ingredienser

Folköl 3,5%

1 burk(ar)

Juice

1 dl, apelsin

Chilipulver

3 tsk

Spiskummin

1 tsk

Spiskummin

1½ tsk

Oregano

1 tsk

Salt

1 tsk

Cayennepeppar

2 krm, 1-2 krm

Flankstek

500 g

Cocktailtomater

250 g

Lök

1 st, röd/röda, liten

Majstortillabröd

8 liten(t)/små

Inlagda jalapeños

16 skiva(or)

Koriander

1 kruka(or)

Tabasco

1 tsk

Instruktioner

  1. Blanda öl, juice och kryddor och häll över i en slow cooker. Lägg ner köttet och se till att det täcks av såsen. Tillaga 4-5 timmar på hög värme eller 8-9 timmar på låg.
  2. Dela tomaterna i mindre bitar och hacka löken.
  3. Ta upp köttet och dra isär det med hjälp av två gafflar.
  4. Stek bröden hastigt i en torr, het panna, lägg direkt mellan två handdukar så att de inte blir stela.
  5. Fyll bröden med kött, tomat, lök, jalapeñoskivor, koriander och tabasco.

Anteckning

Har du ingen slow cooker går det bra att tillaga köttet i en gryta med lock i ugnen, 200° 1-2 timmar.