ViktVäktarna - Tacos med quinoapanerad torsk

Tacos med quinoapanerad torsk

9
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fisktacos, kanske den mest populära tacon efter fredagsklassikern med köttfärs? Här fylls majstortillabröd med krispiga quinoa- och parmesanpanerade fiskpinnar, en coleslaw med limesmak och en god mango- och tomatsalsa. Hej fredag (eller vilken dag du nu väljer att äta dem)!

Ingredienser

Quinoa, okokt

¾ dl

Parmesanost

½ dl

Ströbröd (skorpmjöl)

½ dl

Vetemjöl

dl

Ägg

1 st

Torsk

400 g

Vitkål

100 g

Rödkål, färsk

100 g

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Lime

1 st

Majonnäs, lätt 30%

¾ dl

Koriander

2 msk

Mango

1 st

Cocktailtomater

100 g

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Majstortillabröd

4 medelstor(t)/medelstora

Instruktioner

  1. Rosta quinoa i en torr panna ca 5 minuter. Låt svalna, lägg över i en matberedare och mixa till smulor. Blanda med finriven parmesan och ströbröd i en djup tallrik.
  2. Lägg mjöl i en annan djup tallrik och blanda med salt och peppar.
  3. Vispa upp ägg i en tredje djup tallrik.
  4. Dela fisken i 12 bitar och vänd först i mjöl, sedan ägg och slutligen quinoablandningen. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen ca 15 minuter tills de är genomstekta och gyllene.
  5. Finstrimla kål och riv morot grovt. Lägg i en skål, pressa över saft från ½ lime och blanda ner majonnäs och hackad koriander. Blanda ordentligt och smaka av med lite salt och peppar.
  6. Tärna mango och tomat. Finhacka chili. Blanda ihop i en skål tillsammans med rivet skal och pressad saft från ½ lime.
  7. Värm bröden i en torr het panna ca 20 sekunder på varje sida och fyll med limeslaw, fiskpinnar och mangosalsa.