ViktVäktarna - Tacos med slow cooker kyckling tinga

Tacos med slow cooker kyckling tinga

7
Points®
Total tid
4 tim 15 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
4 tim 10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Tinga är en klassisk mexikansk gryta med kyckling, tomat och chipotle. Här har vi dragit ner på vätskemängden, tillagar den i en slow cooker och serverar sedan den smakrika kycklingen i tortillas tillsammans med avokado, picklad rödlök, salladsost och koriander.

Ingredienser

Lök

½ st, gul/gula

Vitlök

3 klyfta(or)

Olivolja

½ msk

Kycklingbröstfilé

500 g

Tomatsås

1½ dl

Chipotlepasta

1 msk

Salt

½ tsk

Spiskummin

½ tsk

Oregano

½ tsk, torkad

Paprikapulver

½ tsk, rökt

Lagerblad

1 st

Äppelcidervinäger

¾ dl

Vatten

¾ dl

Lök

1 st, röd/röda

Avokado

1 liten(t)/små

Salladsost (feta) 10%

4 msk

Majstortillabröd

8 liten(t)/små

Instruktioner

  1. Skiva gul lök tunt och finhacka vitlök.
  2. Värm olja i en panna och fräs löken tills den mjuknat. Tillsätt vitlök och låt fräsa med ca 1 minut under omrörning. Lägg över i en slow cooker tillsammans med den råa kycklingen.
  3. Blanda ihop tomatsås, chipotlepasta, salt, spiskummin, oregano, paprikapulver och lagerblad. Häll över kycklingen och tillaga på låg effekt tills kycklingen är helt mör, 3-4 timmar.
  4. Blanda under tiden ihop vinäger och vatten i en kastrull och koka upp. Skiva rödlök tunt och blanda ner i den heta picklingslagen. Ta från värmen och ställ i kylen till servering. Låt vätskan rinna av och blanda löken med 1 krm salt.
  5. Skiva avokado och smula ost.
  6. Dra isär kycklingen med hjälp av två gafflar och blanda runt i såsen.
  7. Fyll tortillabröden med kyckling tinga, avokado, picklad lök, salladsost och koriander.