Foto av Tacosallad från WW ViktVäktarna

Tacosallad

8
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Tacos är en riktig favorit i många hem. Testa denna smakrika salladsvariant nästa fredag!

Ingredienser

Rapsolja

1 tsk

Nötfärs 10%

400 g

Vatten

1 dl

Salt

1 tsk

Chilipulver

1 tsk

Spiskummin

½ tsk

Paprikapulver

1 tsk

Oregano

1 tsk

Grekisk yoghurt 10%

1 dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Gurka

1 st

Cocktailtomater

250 g

Sallad

3 dl

Majs

2 dl

Rädisor

10 st

Inlagda jalapeños

2 st

Tortillachips

1½ dl

Tacosås (salsa)

2 dl

Instruktioner

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn färsen. Häll i vatten och tillsätt salt, chilipulver, spiskummin, paprikapulver och oregano.
  2. Blanda yoghurt och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skiva gurka, tomat och rädisor. Fördela grönsakerna på tallrikar. Lägg på färsen och klicka över salsa och vitlöksyoghurt. Krossa över tortillachips.