Foto av Tagliatelle bolognese leggera från WW ViktVäktarna

Tagliatelle bolognese leggera

12
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En italiensk köttfärssås som du snabbt svänger ihop. Gott, enkelt och nyttigt. Dessutom kommer barnen att älska det!

Ingredienser

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Palsternacka

1 medelstor(t)/medelstora

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Olivolja

2 tsk

Nötfärs 10%

400 g

Tomatpuré

2 msk

Krossade tomater

2 förp

Kalvfond

1 msk

Socker

2 tsk

Basilika

1 msk, torkad

Pasta okokt (typ spaghetti)

200 g, tagliatelle

Instruktioner

  1. Skala och hacka morötter, palsternacka, lök och vitlök.
  2. Hetta upp oljan i en kastrull och bryn färs, vitlök och grönsaker.
  3. Blanda ner tomatpuré och låt fräsa med en kort stund. Häll på krossade tomater och fond och blanda ner socker och basilika. Låt det sjuda under lock ca 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Servera till köttfärssåsen.