Foto av Tagliatelle med grönmögelost, skinka och grönsaker från WW ViktVäktarna

Tagliatelle med grönmögelost, skinka och grönsaker

11
10
10
SmartPoints per portion
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En bra vardagsrätt som går snabbt att laga till. Såsen tillreder du medan pastan kokar.

Ingredienser

Pasta okokt (typ spaghetti)

225 g

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Margarin flytande 80%

1 msk

Skinka

100 g, rökt

Vetemjöl

1½ msk

Ädelost 30%

50 g

Mjölk 0,5%

3 dl

Broccoli

200 g

Gröna ärter

1 dl

Salt

1 tsk

Peppar

1 krm

Instruktioner

  1. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Hacka lök och fräs den tillsammans med pressad vitlök. Skär skinkan i tärningar och låt denna fräsa med. Rör ner vetemjöl. Smula ner osten, rör om och häll över mjölken. Lägg ner broccoli i buketter och djupfrysta ärter. Låt allt puttra 4-5 minuter. Krydda med salt och peppar. Tips! Ärterna kan bytas ut mot majs, bönor eller någon annan grönsak. Om färska ärter används, låt dem puttra med någon enstaka minut.