Foto av Tagliatelle, rökt lax och sparris från WW ViktVäktarna

Tagliatelle, rökt lax och sparris

12
9
9
SmartPoints per portion
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Lax och grön sparris är en perfekt kombination! Tillsammans med pasta är denna rätt både snabblagad och god.

Ingredienser

Färskost 11%

100 g

Lax kallrökt

200 g

Vin, vitt torrt

4 msk

Citron

1 klyfta(or), 1 tsk saft

Dill

1 msk, hackad

Sparris

150 g, 1 knippe

Pasta okokt (typ spaghetti)

300 g

Instruktioner

  1. Koka pastan och strimla laxen. Mixa ost, 75 g lax, vin och citronsaft. Finfördela tills blandningen är krämig. Lägg över i en kastrull och värm försiktigt. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner resterande lax och dill. Ansa och skär sparrisen i 5 cm bitar, koka dem i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Låt sparrisen rinna av. Blanda sås och sparris med pastan, garnera med dill. Servera med sallad