ViktVäktarna - Tagliatelle med rökt lax och sparris

Tagliatelle med rökt lax, sparris och färskost

8
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Lax, sparris och citron är en perfekt kombination! Tillsammans i en krämig pasta är denna rätt både snabblagad och god.

Ingredienser

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g, tagliatelle

Lax kallrökt

300 g

Sparris

1 knippe(n)

Färskost 11%

100 g

Vin, vitt torrt

4 msk

Citron

½ st

Dill

1 msk, hackad

Instruktioner

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Spara 2 dl av kokvattnet.
  2. Strimla lax och dela sparris i mindre bitar.
  3. Koka sparris några minuter i lättsaltat vatten, låt rinna av.
  4. Vispa ihop färskost, vin och pressad citron i en djup panna på låg värme. Blanda ner lax, sparris, dill och pasta. Spä med lite kokvatten i taget under omrörning tills du har en krämig pasta. Smaka av med salt och peppar.