Foto av Tagliatelle i svamp- och räksås från WW ViktVäktarna

Tagliatelle i svamp- och räksås

11
9
3
SmartPoints per portion
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En snabb och god krämig pastarätt med räkor, svamp, vitlök, persilja, grädde och parmesan. Funkar lika bra till vardags som till helgen!

Ingredienser

Champinjoner

250 g

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Bladpersilja

½ knippe(n)

Pasta 100% fullkorn, okokt (typ spaghetti)

250 g

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Äggula

3 st

Parmesanost riven

1½ dl

Rapsolja

1 tsk

Skalade räkor

300 g

Instruktioner

  1. Skiva svamp, finhacka lök, skiva vitlök tunt och hacka persilja.
  2. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  3. Blanda ihop matlagningsgrädde, äggulor och parmesan. Krydda med salt och peppar.
  4. Värm olja i en traktörpanna och stek svamp och lök tills de mjuknat och börjar få färg. Blanda ner vitlök och låt steka med några minuter. Blanda ner avrunnen pasta, grädden, räkor och persilja. Ta från värmen, rör om så att allt blir varmt och servera direkt.