[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Tahinigranola från WW ViktVäktarna

Tahinigranola

6 - 9
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
1 tim 5 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
En hemgjord granola blir väldigt gott, och ännu godare blir det när man också blandar ner lite tahini!

Ingredienser

Havregryn

160 g

Mandel

50 g

Tahini, med salt

35 g

Lönnsirap

25 g

Rapsolja

2 tsk

Kanel

½ tsk

Socker

1 krm

Kokosflingor torkade

20 g

Pumpakärnor

20 g

Bär, färska

300 g

Grekisk yoghurt 0%

3 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Lägg havregryn och mandel i en skål.
  3. Blanda ihop tahini, sirap, olja, kanel och en nypa socker och blanda ner i skålen med havregryn och mandel. Blanda runt, gärna med händerna, tills allt är blandat. Sprid ut på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen 15 minuter. Ta ut ur ugnen och blanda ner kokos och pumpakärnor. Sätt in i ugnen ytterligare ca 10 minuter.
  4. Låt svalna helt och servera med bär och yoghurt.