Foto av Tandoori Caesarsallad från WW ViktVäktarna

Tandoori Caesarsallad

5
4
4
SmartPoints per portion
Total tid
2 tim 20 min
Förberedelse
2 tim
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En lite annorlunda ceasarsallad med indisk touch. Perfekt lunch att bjuda dina vänner på.

Ingredienser

Yoghurt naturell 3%

4 msk

Currypasta

3 msk, tandoori

Kycklingbröstfilé

500 g

Gurka

1 st, liten

Turkisk yoghurt 3,5%

2 dl

Mynta

1 msk, färsk

Mango chutney

1 msk

Bröd ljust/vitt

1 skiva(or)

Romansallad

1 st

Cocktailtomater

250 g

Parmesanost riven

4 msk

Instruktioner

  1. Blanda samman naturell yoghurt och currypasta till en marinad i en skål. Gör snitt i kycklingfiléerna och lägg ner dem i marinaden. Täck skålen och ställ i kylen minst 2 timmar men gärna över natten. Gör en raita: Riv gurkan grovt och låt den rinna av 5 minuter i en sil. Blanda samman gurka, lättyoghurt, hackad mynta och mango chutney. Ställ kallt. Grilla kycklingen på grill eller i ugn 225° ca 15 minuter. Rosta brödet och skär det i små fina tärningar. Skär sallad och tomater i fina bitar och smaksätt med salt och peppar. Skiva den varma kycklingen. Lägg upp på fat eller portionstallrikar, börja med sallad och tomat, därefter kyckling. Ringla över raitan, avsluta med parmesan och brödkrutonger.