Foto av Tandoorikyckling från WW ViktVäktarna

Tandoorikyckling

14
14
14
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim 30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Tandoorikyckling har fått sitt namn efter den lerugn den traditionellt tillagas i. Det går absolut utmärkt att laga den i vanlig ugn också och det är alldeles supergott!

Ingredienser

Gräddfil 12%

1 dl

Tandoorikrydda

1 msk

Kycklingklubba utan skinn

780 g, avser rå vikt och ätlig del, ca 12 kycklingben utan skinn

Ris, okokt

2 dl

Rapsolja

1 msk

Citron

½ st

Mynta

1 kruka(or)

Instruktioner

  1. Blanda ihop gräddfil med tandoori kryddmix. Salta ordentligt. Skåra kycklingen på båda sidorna, lägg i marinaden och låt marinera i rumstemperatur en timme. Koka riset enligt förpackningens anvisningar. Sätt ugnen på 175 grader. Hetta upp en grillpanna, ta upp kycklingen ur marinaden, pensla med olja och stek tills du får snygga ränder på båda sidorna. Ställ in kycklingen i ugnen 20 minuter tills innertemperaturen vid benen är 80 grader. Ta ut kycklingen, pressa över citron och servera med ris och finhackad mynta. Tips! Den här rätten passar utmärkt att göra på grillen.