Foto av Tandoorikyckling från WW ViktVäktarna

Tandoorikyckling

16
Points®
Total tid
1 tim 30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Tandoorikyckling har fått sitt namn efter den lerugn den traditionellt tillagas i. Det går absolut utmärkt att laga den i vanlig ugn också och det är alldeles supergott!

Ingredienser

Gräddfil 12%

1 dl

Tandoori kryddmix, utan socker

1 msk

Kycklingklubba utan skinn

780 g, avser rå vikt och ätlig del, ca 12 kycklingben utan skinn

Ris, okokt

2 dl

Rapsolja

1 msk

Citron

½ st

Mynta

1 kruka(or)

Instruktioner

  1. Blanda ihop gräddfil med tandoori kryddmix. Smaka av med salt.
  2. Skåra kycklingen på båda sidorna, lägg ner i marinaden och låt marinera i rumstemperatur en timme.
  3. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  4. Sätt ugnen på 175 grader.
  5. Hetta upp en grillpanna, ta upp kycklingen ur marinaden, pensla med olja och stek på båda sidor tills den fått lite färg. Sätt in kycklingen i ugnen 20 minuter tills innertemperaturen är 80 grader.
  6. Ta ut kycklingen, pressa över citron och servera med ris och finhackad mynta.

Anteckning

Den här rätten passar utmärkt att göra på grillen.