ViktVäktarna - Tandoorilax med mango chutneyyoghurt

Tandoorilax med mango chutneyyoghurt

8
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Färdiga kryddmixer och såser är svaret när du vill ha smakrik mat på kort tid. Här har vi använt oss av båda. En tandoorikryddmix som får sätta smak på laxen och mango chutney som ger yoghurtsåsen en riktigt god smak. Och så har vi använt oss av ett snabbkokt ris som vi blandar med strimlad salladslök och koriander. God mat på bordet på en kvart!

Ingredienser

Fullkornsris okokt (100% fullkorn)

2 dl, snabbkokt

Lax

600 g

Tandoori kryddmix

2 msk

Rapsolja

1 msk

Grekisk yoghurt 0%

2 dl

Mango chutney

½ dl

Vitlök

1 klyfta(or), liten

Lime

½ st

Salladslök

3 st

Koriander

1 knippe(n)

Spenat, färsk

70 g

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Klappa in laxen med kryddmixen. Salta lätt.
  3. Hetta upp olja i en panna och stek laxen tills den fått fin färg på ena sidan. Sänk värmen, vänd fisken och låt den steka klart på låg värme.
  4. Blanda ihop yoghurt, mango chutney, finriven vitlök och rivet skal och pressad saft från lime.
  5. Strimla salladslök och blanda ihop med ris och koriander.
  6. Servera laxen med ris, spenat och mango chutneyyoghurt.