Foto av Tandoorimarinerad kyckling från WW ViktVäktarna

Tandoorimarinerad kyckling

8
Points®
Total tid
2 tim 30 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En rätt som nästan tillagar sig själv helt och hållet. Tandoorikyckling ger en kryddig smak som måste upplevas!

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

500 g

Ris, okokt

2 dl

Gurkmeja

2 tsk

Schalottenlök

2 st

Paprika

2 st, röda

Vitlök

2 klyfta(or)

Olivolja

2 tsk

Yoghurt naturell 0,5%

1 dl

Currypasta

4 msk, med tandoorismak

Matlagningsyoghurt 8%

2 dl

Spiskummin

2 krm

Paprikapulver

2 krm

Koriander

1 msk, färsk

Instruktioner

  1. Blanda samman lättyoghurt och currypasta till en marinad. Häll det över kycklingfiléerna. Låt det marinera minst 2 timmar. Koka riset enl. förp med gurkmeja. Hacka lök, vitlök och paprika, fräs det i olja, rör ner det i det kokta riset. Rör samman matlagningsyoghurt, spiskummin, paprikapulver och koriander till en sås, smaka av med salt och peppar. Ta upp kycklingen ur marinaden och grilla den i ugn 175° ca 15 min. Servera med ris, sallad och sås.