Foto av Tapenadelax med avokado och grapefruktsallad från WW ViktVäktarna

Tapenadelax med avokado och grapefruktsallad

6
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Härlig laxrätt med olivröra! Blodgrape- och avokadosallad är friskt och gott till.

Ingredienser

Lax

500 g

Tapenade

4 msk

Grapefrukt

1 st, blod

Avokado

1 liten(t)/små

Rapsolja

1 msk

Persilja

2 msk, färsk, hackad

Instruktioner

  1. Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form, bred 1 msk tapenade på varje filé. Ställ in i ugn, 200° ca 10-15 minuter. Skala grapefrukten, skär ut skinnfria klyftor. Lägg dem i en skål. Skala och dela avokadon, skär den i skivor, lägg tillsammans med grapefrukten. Rör ner olivolja. Smaka av med aningen salt och persilja. Tag laxen ur ugnen, servera med avokado - och grapefruktsallad och ris.