Foto av Tempererad kycklingsallad med fikon från WW ViktVäktarna

Tempererad kycklingsallad med fikon

4
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Ljummen kycklingsallad med färska fikon, zucchini och tomat. En uppiggande sallad med härliga färger, en sallad man blir glad av!

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

800 g

Zucchini (squash)

2 medelstor(t)/medelstora

Olivolja

4 tsk

Fikon, färska

4 st

Ruccola

100 g

Sallad

100 g, maché

Tomat

6 st

Lök

1 st, röd/röda

Citron

2 st, saft, 3/4 dl

Honung, flytande

2 msk

Instruktioner

  1. Pensla kycklingen med 2 tsk olja och grilla den på grilljärn eller i het ugn tills kycklingen är genomstekt. Låt kycklingfiléerna vila inslagna i aluminiumfolie. Skär squashen i fina bitar och pensla dem med 2 tsk olivolja, grilla dem därefter tills de blivit knapriga. Tärna tomaterna ca 5*5 mm. Skiva löken tunt och låt den ligga i isvatten några minuter och därefter rinna av ordentligt. Blanda pressad citron och honung, smaka av med salt och peppar. Skär kycklingen i tunna skivor. Blanda alla grönsaker med den varma kycklingen, slå på dressingen och smaka av med salt och peppar. Skär fikonen i fina klyftor och vänd försiktigt ner dem i salladen. Lägg upp på djupa tallrikar och servera genast så att salladen är ljummen och god. Tips: Byt gärna ut fikonen mot apelsinfiléer, papaya eller mango.