Foto av Teriyakikyckling med paprikaris från WW ViktVäktarna

Teriyakikyckling med paprikaris

8
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Med få ingredienser kan man få en smakrik och spännande kycklingrätt à la Japan.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

600 g

Ris, okokt

2 dl

Paprika

3 st, röd, gul och grön

Romansallad

1 st

Gurka

1 bit(ar)

Japansk soja

1 dl, japansk

Vatten

6 msk

Socker

2 msk

Honung

1 msk, 1-2 msk

Vitvinsvinäger

2 tsk

Vitlökspulver

½ tsk

Ingefära

½ tsk, torkad

Majsstärkelse (redning)

1 msk, 1-2 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rör ihop ingredienserna (utom maizenaredning) till teriyakisåsen i en kastrull och låt koka upp så att socker och honung löser sig. Låt sjuda på svag värme en liten stund och höj därefter värmen lite och blanda i maizenaredning under omrörning. Ta lite i taget till lagom konsistens, blir den för tjock, späd med lite vatten.
  3. Lägg kycklingen i en ugnsfast form, salta och peppra och häll över teriyakisåsen. Tillaga i ugn ca 20 minuter.
  4. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Tärna paprikan och blanda med det kokta riset. Servera tillsammans med kyckling, sallad och gurka.
  5. Tips! Det går fint att skära kycklingen i bitar och woka den i het panna på spisen. Bryn snabbt och slå därefter över såsen och låt puttra i ca 10 min. Var uppmärksam på värmen då såsen innehåller socker och honung som lätt kan brännas vid.