Foto av Teriyakikyckling på spett med pak choi från WW ViktVäktarna

Teriyakikyckling på spett med pak choi

10
10
10
SmartPoints per portion
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kycklingspett går att variera i all oändlighet. Denna teriyakikyckling är otroligt enkel att göra. Det enda du ska tänka på är att din panna ska vara riktigt het och att du inte ska översteka kycklingen. Servera spetten med pak choi smaksatt med sesamolja och ingefära.

Ingredienser

Pak choi

4 st

Kycklinglårfilé

600 g

Sesamolja

½ msk

Teriyakisås

½ dl

Chili flakes

1 tsk

Schalottenlök

1 st, 2 msk finhackad

Smör

2 msk

Ingefära

½ msk, färsk, riven

Japansk soja

2 msk, japansk

Instruktioner

  1. Dela pak choi på längden och ångkoka ca 10 min, tills den är mjuk men fortfarande spänstig.
  2. Dela varje kycklinglårfilé i tre delar. Trä på spett och pensla med sesamoljan.
  3. Hetta upp en stekpanna ordentligt och stek spetten 3-4 minuter på varje sida. Sänk värmen, häll teriyakisåsen över kycklingen och låt det puttra ett par minuter. Strö över chili flakes.
  4. Skala och finhacka schalottenlök. Bryn smör och blanda ner schalottenlök, ingefära och soja. Lägg upp pak choi på ett fat och häll över sojasmöret. Servera med kycklingspetten.

Anteckning

Testa att servera denna rätt med torrostade hasselnötter, det blir otroligt gott.