Foto av Teriyakilax med äggnudlar från WW ViktVäktarna

Teriyakilax med äggnudlar

11
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
35 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Lax och äggnudlar med smak av Teriyakisås. Servera med en fräsch sallad och en skiva citron!

Ingredienser

Lax

500 g

Äggnudlar okokta

250 g

Salladslök

5 st, 1 knippe

Vitlök

2 klyfta(or), 1 msk hackad

Rapsolja

1 tsk

Japansk soja

1 dl, japansk

Vatten

6 msk

Socker

2 msk

Honung, flytande

1 msk

Vitvinsvinäger

2 tsk

Vitlökspulver

½ tsk

Ingefära

½ tsk, torkad

Majsstärkelse (redning)

1 msk, 1-2 msk

Sallad

100 g

Citron

1 st

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop soja, vatten, socker, honung, vinäger, vitlökspulver och ingefära i en kastrull och låt koka upp så att socker och honung löser sig. Låt sjuda på svag värme en liten stund och höj därefter värmen lite och blanda i redning under omrörning. Ta lite i taget till lagom konsistens, blir den för tjock, späd med lite vatten.
  2. Lägg laxen med skinnsidan nedåt i en ugnsform. Pensla den med lite av teriyakisåsen. Sätt in i ugn ca 15-20 minuter. Koka nudlarna och låt de rinna av.
  3. Strimla purjon och hacka vitlöken, bryn glansigt i olja. Tillsätt nudlar och resten av teriyakisåsen.
  4. Servera laxen med nudlar, sallad och citron.
  5. Tips! Det går även att steka laxen i panna, gör enligt beskrivningen men slå på resten av teriyakisåsen mot slutet av stektiden. Minska mängden nudlar eller mängden teriyakisås om du vill få ett lägre SmartPoints värde.