ViktVäktarna - Teriyakitorsk med sobanudlar

Teriyakitorsk med sobanudlar

8
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Teriyakibakad torsk serverad med sesamrostad broccoli och en syrlig sobanudelsallad smaksatt med syltad ingefära – här snackar vi fullträff till vardagsrätt!

Ingredienser

Torsk

500 g

Teriyakisås

½ dl

Broccoli

1 stånd

Sesamolja

2 tsk

Sobanudlar (100% bovete)

200 g

Gröna ärter

150 g

Rödvinsvinäger

3 msk

Syltad ingefära

20 g

Salladslök

4 st

Koriander

1 knippe(n)

Sesamfrön

1 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg fisken i en stor ugnsfast form och häll på teriyakisåsen. Låt stå i rumstemperatur 10 minuter.
  3. Dela broccoli i mindre bitar och blanda med sesamolja. Lägg i formen med fisk och sätt in i ugnen tills fisken är så genomstekt du vill ha den, ca 10 minuter.
  4. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen. Låt ärter koka med på slutet. Skölj under rinnande kallt vatten och låt rinna av helt.
  5. Blanda ihop vinäger med finhackad inlagd ingefära och lite salt. Blanda ner i nudlarna och ärterna tillsammans med strimlad salladslök och koriander.
  6. Servera nudelsalladen med fisk och broccoli och toppa med sesamfrön.