ViktVäktarna - Teriyakiwok med krispig tofu

Teriyakiwok med krispig tofu

9
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Att smula sönder tofun istället för att skära den är ett toppentips på att få den riktig krispig. Ett annat tips på krispig tofu är att panera den i majsmjöl. Här gör vi båda sakerna och det blir en väldigt smarrig tofu! Tillsammans med risnudlar, en massa grönsaker, ägg och teriyakisås är det en riktigt mumsig vegowok.

Ingredienser

Risnudlar okokta

180 g

Tofu, fast

400 g

Majsmjöl

2 msk

Chilipulver

2 tsk

Vitlökspulver

1 tsk

Salt

1 tsk

Broccoli

1 stånd

Morot

4 medelstor(t)/medelstora

Lök

1 st, röd/röda

Sesamolja

1 msk

Teriyakisås

1½ dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Ägg

2 st

Instruktioner

  1. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av i durkslag och skölj i kallt vatten.
  2. Skiva tofu och pressa mellan hushållspapper så att det mesta av vätskan försvinner. Smula sedan i mindre bitar. Lägg i en plastpåse.
  3. Blanda ihop majsstärkelse med chili flakes, vitlökspulver och salt. Häll över i påsen med tofu, förslut och skaka runt så att alla tofubitar täcks.
  4. Dela broccoli i små buketter och strimla stammen. Skär morot i tunna stavar. Strimla lök.
  5. Hetta upp hälften av oljan i en djup panna och stek tofun tills den fått fin färg, ca 10 minuter. Häll av på en tallrik och häll resterande olja i pannan. Stek grönsakerna ett par minuter tills de fått fin färg, men fortfarande är krispiga.
  6. Blanda ihop teriyakisås med finriven vitlök.
  7. Lägg tillbaka tofun i pannan, gör lite plats i bottnen och knäck i äggen. Häll på såsen och nudlarna och blanda runt allt tills äggen stelnat och allt är varmt.