ViktVäktarna - Texmex-kyckling med majs och paprika

Texmex-kyckling med gryn och paprika

4
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Tacofredag i en vardagsversion. Närmare bestämt texmex-kryddad kyckling, majs, paprika och lök som serveras med kvarngryn och en vitlökssås.

Ingredienser

Kvarngryn, okokta

2 dl

Kycklingbröstfilé

600 g

Vatten

2 msk

Taco kryddmix, utan socker

1 påse(ar)

Lök

1 st, röd/röda

Paprika

1 st, röd

Rapsolja

2 tsk

Kycklingbuljongtärning

1 st

Majs

150 g

Grekisk yoghurt 0%

2 dl

Honung

1 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Koriander

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Koka grynen enligt anvisning på förpackningen.
  2. Strimla kycklingen och lägg i en skål. Blanda med vatten och tacokrydda.
  3. Strimla lök och paprika.
  4. Hetta upp olja i en panna och bryn kycklingen runt om tills den fått färg. Sänk värmen och blanda ner paprika och rödlök, låt steka med ca 10 minuter.
  5. Blanda ner 1 dl vatten och en smulad kycklingbuljongtärning. Koka upp och låt allt sjuda ca 5 minuter. Blanda slutligen ner majs och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
  6. Blanda ihop yoghurt med honung och riven vitlök.
  7. Servera kycklingen med gryn, en klick vitlökssås och toppa med färsk koriander.