Foto av Texmexsallad från WW ViktVäktarna

Texmexsallad

8
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Vem gillar inte tacos? Med smak av Mexiko får denna sallad dina smaklökar att nå nya höjder! Krispig romansallad och äpple blir pricken över i.

Ingredienser

Fransyska, nöt

600 g

Rapsolja

2 tsk

Spiskummin

½ tsk

Kidneybönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Majs

3 dl

Sallad

200 g, romansallad

Lök

1 st, röd/röda

Äpple

1 medelstor(t)/medelstora

Köttbuljong

1 dl

Rödvinsvinäger

2 msk, 2-3 msk

Koriander

1 tsk, hackad

Rågbröd grovt med hela korn

4 skiva(or), stor(t)

Instruktioner

  1. Strimla köttet. Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn köttet runt om 3-5 minuter. Krydda med spiskummin, salt och peppar. Ta upp köttet och ställ åt sidan. Skölj bönorna och låt de rinna av tillsammans med majsen. Dela salladen i lagom stora bitar. Skala och skiva löken tunt, tärna äpplet. Blanda sallad med bönor, majs, äppeltärningar, lök och kött. Vispa ihop buljong, vinäger och koriander. Smaka av med spiskummin, salt och peppar. Droppa dressingen över salladen och servera med brödet.